Current track

Title

Artist


Geen vrijwilligers meer door corona?

Written by on 15 juni 2021

Er zijn grote zorgen over de inzet van vrijwilligers, want veel vrijwilligers zijn in de coronacrisis afgehaakt. Volgens de Nederlandse Organisaties Vrijwilligerswerk (NOV) was coronajaar 2020 ‘rampzalig’ voor deelname aan vrijwilligerswerk. Veel organisaties die afhankelijk is van vrijwilligers snakken naar vrijwilligers. Volgens de vereniging deden in de peilingen van het CBS nog nooit zo weinig mensen vrijwilligerswerk. “Mensen grepen de coronatijd aan om na te denken of ze hun vrijwilligersbaan wilden blijven doen. Vooral de kunst en cultuur en de sportverenigingen die langere tijd hebben stilgelegen, hebben het moeilijk gehad”, zegt de directeur van NOV. Veel oudere vrijwilligers haakten af, omdat ze in coronatijd geen risico willen lopen. Sommigen zijn gestopt.


×

Powered by WhatsApp Chat

×