Current track

Title

Artist


UWV: 34.000 NOW aanvragen binnen

Written by on 22 februari 2021

UWV heeft sinds maandag 15 februari ruim 34.000 aanvragen ontvangen van werkgevers voor de vierde periode van de Tijdelijke Noodmaatregel Overbrugging Werkgelegenheid (NOW). Daarvan zijn er al 22.000 toegekend, de overige aanvragen zijn nog in behandeling. De eerste 958 werkgevers hebben inmiddels een voorschot ontvangen, in totaal een bedrag van 30 miljoen euro.

Het aantal aanvragen in de eerste (werk)week is veel hoger dan tijdens de derde aanvraagperiode. Toen waren na vijf dagen ruim 21.000 aanvragen binnen. ‘De grotere drukte is ongetwijfeld het gevolg van de lockdown die veel werkgevers, vooral in sectoren als horeca en detailhandel, hard raakt’, zegt UWV-bestuurder Janet Helder. ‘Maandag stroomden de aanvragen voor een tegemoetkoming in de loonkosten dan ook meteen binnen. De dagen daarna is het iets rustiger geworden, maar het gaat nog steeds om duizenden aanvragen per dag.’


Continue reading

×