Current track

Title

Artist


Doodgeslagen muggen gevraagd

Written by on 18 februari 2021

Ook in de winter kunnen we binnenshuis last hebben van muggen. Vooral een ondersoort van de gewone huissteekmug blijft in de wintermaanden actief en overleven in onze kruipruimtes en kelders. Wetenschappers van de universiteit van Wageningen doen onderzoek naar deze muggen en welk effect het extreme winterweer van de afgelopen periode op de muggenpopulaties heeft gehad. Ook doen ze onderzoek naar de verspreiding van de muggen, bij welke dieren ze bloed drinken en of ze ziekteverwekkers bij zich dragen, zoals het Westnijlvirus, dat vorig jaar in Nederland werd geconstateerd.

Om dit onderzoek te steunen kunt u tot 16 maart de muggen die u heeft doodgeslagen opsturen naar de universiteit. Op de website van Wageningen University www.wur.nl wordt precies uitgelegd wat de bedoeling is.


×

Powered by WhatsApp Chat

×