Current track

Title

Artist


Gratis strooizout populair

Written by on 10 februari 2021

De strenge vorst en de sneeuwval hebben een ware run losgemaakt op strooizout.

Bestellen via internet is soms lastig en dus kwam de mededeling van de gemeenten Duiven, Doesburg en Zevenaar dat haar inwoners gratis een emmer zout konden afhalen als een geschenk.

De vraag was echter zo groot dat Zevenaar haar inwoners moet teleurstellen. Het zout bij de gemeentewerf was op dinsdag jl. gewoon op. Door het barre weer en de toestand op sommige wegen werden nieuwe voorraden zout ook niet op tijd geleverd.

Het Didamse loonbedrijf Sloot hoorde van de problemen en stak de helpende hand uit door zout te gaan verkopen aan particulieren. Maar snel bleek dat dat ze moesten stoppen omdat ze hun eigen voorraad te snel zagen slinken en daardoor zelf in de problemen zouden komen.

Het lijkt er nu op dat zout een schaars goed gaat worden. Duiven vult haar gele bakken met strooizout in de wijken niet meer bij.


×