Current track

Title

Artist


Zwartgeld in sportcircuits

Written by on 14 januari 2021

Verschillende Gelderse sportclubs zeggen met ondermijning te maken hebben gehad. Vooralsnog lijkt van ernstige criminaliteit geen sprake, wel vindt zwart geld zijn weg in de sportcircuits. Dit lastig te bewijzen fenomeen heeft een brede, gezamenlijke aanpak nodig.

De zorgen over ondermijning in het sportcircuit zijn niet nieuw. De Rode Draden-Beeld van het RIEC uit 2020 meldde destijds het vermoeden dat enkele sportclubs “gesponsord” worden door crimineel geld. Daarom zijn sport en ondermijning expliciet benoemd in het Gelders coalitieakkoord. Onderzoeksbureau DSP heeft, in opdracht van provincie Gelderland, over dit fenomeen gesproken met verschillende gemeenten, experts en sportclubs rondom veiligheid & sport.


Continue reading

×