Current track

Title

Artist

Background

Zevenaar schrapt budget mantelzorgers.

Written by on 10 november 2020

Het is wettelijk vastgelegd dat gemeenten mantelzorgers financieel mogen waarderen en ondersteunen. Elke gemeente krijgt van het rijk een bedrag dat gekoppeld is aan het aantal inwoners. De gemeente is vrij bij haar keuze hoe dit bedrag te besteden. Ruim twee jaar geleden besloot Zevenaar ook om de jaarlijkse cadeaubon (200 euro) voor mantelzorgers af te schaffen.

Nu schrapt de Gemeente Zevenaar een bedrag van 130.000 euro wat eerder gereserveerd was voor het realiseren van een mantelzorgexpertisecentrum. Dit centrum zou in de plaats van het afgeschafte mantelzorgcompliment komen waar de mantelzorger advies en hulp zou kunnen krijgen.

In de begroting van de Gemeente Zevenaar is er nu geen enkel bedrag opgenomen om op enig ander manier de waardering voor de mantelzorger te belonen. Welzijnsorganisatie Caleidoz, MEE Oost en de gemeente Zevenaar zijn wel in gesprek over een nieuwe vorm van waardering voor de mantelzorger.


×