Current track

Title

Artist


Arnhem zet vol in op referendum afvalbeleid.

Written by on 14 oktober 2020

Arnhem heeft gekozen om het Diftar systeem in te voeren voor het aanbieden van afval in de wijken. Ondergrondse containers waar tegen betaling afvalzakken van maximaal 30 liter in geworpen kunnen worden. Al vóór de invoering op 1 juli 2020 kwam er forse kritiek. Men verwachte dat er veel afval op straat gedumpt zou worden. Dat is helaas waarheid geworden.

Veel Arnhemse inwoners zijn de rommel naast de containers beu en eisen dat dit systeem weer omgezet wordt. Men wil het gebruik van ondergrondse containers weer gratis maken en af van het betalen per aangeleverde afvalzak. Bovendien moet het weer mogelijk worden om hier weer 60 ltr. zakken te kunnen inwerpen.

Omdat dit alleen maar kan als er een referendum wordt gehouden nam SP-fractievoorzitter Gerrie Elfrink het initiatief om de benodigde 3000 stemmen binnen te halen. Binnen twee dagen bleken er al ruim 1500 stemmen binnen te zijn.

Mocht het referendum er komen, dan verwacht men de behandeling hiervan met de Tweede Kamerverkiezingen van volgend jaar in maart te kunnen houden. Als er een raadsmeerderheid blijkt te zijn zullen zij zich bij de uitslag neerleggen.


×

Powered by WhatsApp Chat

×