Current track

Title

Artist


Corona: de impact op muziek

Written by on 9 oktober 2020

Als er één onderwerp is waar de hele wereld het nagenoeg continu over heeft, is het wel Corona en de impact die dit virus op onze samenleving heeft. Niet alleen op de “gewone burger”, op de zorg en op de overheid, maar zeker ook onze cultuursector gaat zwaar gebukt onder de bijna wanhopige maatregelen die worden genomen om het virus een halt toe te roepen.

Onze regering doet er alles aan om onze economie zo goed en zo kwaad mogelijk financieel te ondersteunen. Daar valt ook onze muziekindustrie onder. Deze steunmaatregelen krijgen veel kritiek te verduren, omdat mensen vinden dat de zorg en de rest van de economie voorrang moet krijgen. Maar…al die mensen die daar zo hard op lopen te mopperen…luisteren die nooit naar muziek? Als we even terugdenken aan alle concerten die niet door kunnen gaan, al bijna een jaar lang? Alle theatervoorstellingen? Bioscopen? Die sector wordt keihard getroffen. En zeg nou zelf, wat is een leven zonder muziek? Zonder festival? Zonder theater?

Natuurlijk zijn er belangrijkere zaken in het leven, maar voor onze artiesten is muziek of theater maken hun leven en hun bron van inkomsten. De grote artiesten vinden hun weg wel, die kunnen op andere manieren wel inkomsten genereren, maar wat te denken van de poppodia, de bioscoopzalen, de concertzalen, daar werken ook veel mensen, die hun baan verliezen. Het gaat veel verder dan alleen de sterren, laten we daar ook eens aan denken als we weer mopperen op de regering als er weer steun wordt beloofd aan de cultuursector. We zitten met zijn allen in hetzelfde schuitje, laten we elkaar steunen en wees een beetje lief voor elkaar, ook voor onze sterren!

 


×

Powered by WhatsApp Chat

×