Current track

Title

Artist

Background

0800-8115: Nationaal loket voor geldzorgen

Written by on 2 oktober 2020

In ons land hebben veel huishoudens moeite om de financiële eindjes aan elkaar te trekken. Dit varieert van even zuinig aan moeten doen tot een hoge schuldenlast die niet minder wordt en een zware wissel trekt op de betrokken personen.

Naar schatting zijn er momenteel 1.4 miljoen huishoudens met financiële problemen, waarvan er volgens de Algemene Rekenkamer minimaal 554.000 geen hulp ontvangen.

Omdat blijkt dat veel mensen niet weten hoe ze uit die nare situatie kunnen komen, is vanaf nu een landelijk telefoonnummer geopend, waar mensen gratis naartoe kunnen bellen voor een gedegen advies, en kan de medewerker van het loket de cliënt direct doorschakelen naar de lokale schuldhulpverlening. Dit geeft mensen perspectief en een mogelijkheid om de problemen met de financiële situatie niet onnodig hoger te laten worden.

Schuldenlab.nl heeft de Nederlandse Schuldhulproute (NSR), Janssen & Janssen Incasso en Gerechtsdeurwaarders en Kredietbank Nederland bij elkaar gebracht en zo dit nieuwe initiatief ontwikkeld.

Heeft u ook het gevoel dat het allemaal niet meer zo soepel loopt met de geldstroom binnen uw gezin? Op Geldfit.nl kunt u een test doen om te bepalen wat uw persoonlijke situatie is. Belt u liever? 0800-8115 staat voor u klaar om u op weg te helpen naar een schuldenvrije toekomst.

 

(Bron: NVVK)


Continue reading

×