Current track

Title

Artist


Stoptober

Written by on 18 september 2020

Stoppen met roken is moeilijk, heel moeilijk. Veel mensen nemen zich telkens voor om te stoppen met deze verslaving, maar dat is gemakkelijker gezegd dan gedaan. Daarom gaat op 1 oktober voor de 7e keer de actie Stoptober van start, waarbij Nederlanders elkaar uitdagen om te stoppen met roken en dat 28 dagen vol te houden.

Deze methode heeft heel veel kans van slagen, wat door onderzoek van het AMC ook wordt bevestigd: 70 procent van de deelnemers houdt het vol en na drie maanden heeft de helft van die 70% nog steeds geen sigaret aangeraakt. Het feit dat er jaarlijks ruim 330.000 mensen meedoen geeft het gevoel er niet alleen voor te staan.

Dat roken niet goed voor een mens is, dat is geen geheim. Stoppen betekent een uitzicht op een betere gezondheid, u gaat er beter uitzien en….het geld dat wordt bespaard kan – uiteraard afhankelijk van hoeveel u rookt – behoorlijk oplopen.

De periode van 28 dagen is heel bewust gekozen, omdat is gebleken dat na die periode net lang genoeg is om door de ergste ontwenningsverschijnselen heen te zijn en om te ervaren welke positieven effecten het stoppen met roken kan hebben.

Heeft u ook behoefte hebt om te stoppen met roken? U kunt zich op www.stoptober.nl aanmelden. Iedereen die zich aanmeldt krijgt een uitnodiging om op 28 september een gratis webinar te volgen, waarbij extra tips worden gegeven en u ondersteuning en motivatie van coaches krijgt.

Als extra motivatie doen ook elk jaar een aantal bekende Nederlanders mee. Dit jaar zijn dat onder anderen Rick Brandsteder en Jörgen Raymann.

Bent u toch nieuwsgierig geworden of wilt u meer informatie over deze actie? Op de website www.stoptober.nl vindt u alle tips, trucs en valkuilen.


×