Current track

Title

Artist


Tweede golf in de maak?

Written by on 11 september 2020

De zomer is voorbij, scholen zijn weer begonnen en we hoopten wat meer van de “ouderwetse” vrijheid te kunnen genieten. Kroegjes lopen weer een beetje voller dan de bedoeling is, jongeren bouwen steeds meer feestjes waarbij afstand houden niet echt mogelijk is, en als er wat van gezegd wordt, dan wijst men met een vermanend vingertje naar minister Grapperhaus: “Als zelfs hij zich er niet aan denkt te moeten houden, waarom zouden wij het dan nog wel doen?”

 

Wij waren met z’n allen wel een beetje klaar met corona, maar corona nog lang niet met ons, en onze eigenwijze houding lijkt zich nu te gaan wreken. Het aantal coronabesmettingen stijgt explosief, kroeg na kroeg wordt weer gesloten omdat er corona uitgebroken is, en als het even tegenzit, zullen de ziekenhuis- en ic opnamen weer gaan stijgen en zal het kabinet weer genoodzaakt zijn de regels aan te scherpen. Wordt het niet de hoogste tijd dat wij als samenleving eens ophouden met te denken ik ik ik ik, maar begint te denken in termen als wij, samen, iedereen één? Kunnen we er niet samen voor zorgen dat het jaar 2020 de start is van een nieuwe manier van leven, meer naar elkaar en onze omgeving omkijken?

 

Onze economie heeft een flinke knak gekregen, en we zijn nog niet aan het eind van deze dip, maar we hebben een unieke kans om alles anders aan te pakken, met duurzaamheid en ecologisch verantwoord als kernwaarden. Zo kunnen we de ellende van de pandemie omkeren in een schonere wereld.

 

Voorlopig is het zaak om ons aan de regels te houden: 1,5 meter afstand houden, handen wassen, bij verkoudheidsverschijnselen thuisblijven en zijn er tekenen dat u corona onder de leden heeft: laat u testen. Is het niet voor uzelf, maar doe het dan voor de kwetsbare medemens, die ook wel eens een boodschap wil of moet doen.

 

Hou vol! Alleen samen kunnen we corona onder controle houden.


×

Powered by WhatsApp Chat

×