Current track

Title

Artist


Nachtwacht tijdelijk in Arnhem

Written by on 11 september 2020

De bewoners van woonzorgcentrum Drie Gasthuizen in Arnhem hebben de komende week wel een heel bijzonder “logé”. Het Rijksmuseum heeft een officiële kopie van de Nachtwacht opgehangen, waar het gedurende een week zal blijven.

Het Rijksmuseum is bezig geweest met het renoveren van De Nachtwacht, het wereldberoemde schilderij van Rembrandt van Rijn en er zijn een paar replica’s op ware grootte van gemaakt. Nu het schilderij klaar is, kan er bijna niemand komen kijken vanwege het coronavirus, dus besluit het Rijksmuseum met de replica’s op tournee te gaan. Bij de opening krijgen de bewoners uitleg over het schilderij en over bijvoorbeeld de hond en het meisje.

Het is wel jammer dat er verder niemand naar het schilderij kan komen kijken, maar al is het schilderij volgens sommige bewoners nogal saai en donker, ze kunnen er toch maar mooi een hele week van genieten.


×

Powered by WhatsApp Chat

×