Current track

Title

Artist


Oude gebouwen recyclen

Written by on 4 september 2020

Sinds 2017 is het nieuwe Huis der Provinciën in Arnhem de thuisbasis van Provinciale Staten en Het Gelders Archief. Daardoor staat de Prinsenhof A en het Gelders Archief al sinds die tijd leeg. Tijd om er iets nieuws voor in de plaats te laten verrijzen, dus wordt het pand, samen met het achtergebouw van Het Gelders Archief, gesloopt.

Niets geks zult u zeggen, ware het niet dat de provincie Gelderland heeft besloten het gebouw samen met het achtergebouw van Het Gelders Archief circulair te gaan slopen. Dit houdt in dat de vrijgekomen materialen worden hergebruikt.

Na de sloop ontstaat er ruimte voor een nieuw project: de Prinsenhof, een nieuw, aantrekkelijk en duurzaam stadsdeel, waar werken en wonen centraal staan. Leefbaarheid, ruimtelijke kwaliteit en duurzaamheid spelen een belangrijke rol. Denk aan veel groen en water, en mogelijk ondergronds parkeren. Ook is er ruimte voor de gewenste uitbreiding van de Rechtbank. Kortom, het saaie kantoorgebied wordt een levendig stadsdeel. De gemeente Arnhem stelt, samen met de provincie Gelderland en het Rijksvastgoedbedrijf, op dit moment een gebiedsvisie op over de Prinsenhof. Naar verwachting is deze eind 2020 klaar.

Deze werkwijze draagt eraan bij om in Nederland in 2050 een circulaire economie te hebben en zou het natuurlijk geweldig zijn als het doel om Gelderland in 2050 de eerste afvalloze provincie van Nederland te zijn zou worden gehaald.

Het doel is om de vrijgekomen materialen te hergebruiken in projecten in Gelderland en de rest van Nederland. Om dat te bereiken zoekt de provincie Gelderland marktpartijen die interesse hebben in deze materialen. Denk aan architecten, projectontwikkelaars en leveranciers en producenten van bouwmaterialen.

Heeft u ideeën of innovaties waardoor we het circulair delven nog beter kunnen doen? Neem dan contact op met het Provincieloket via 026 – 359 99 99 of provincieloket@gelderland.nl.

(bron: Provincie Gelderland)


Continue reading

×

Powered by WhatsApp Chat

×