Current track

Title

Artist


Westervoort verder met drie Wethouders

Written by on 17 augustus 2020

De gemeente Westervoort gaat verder met drie wethouders in plaats van vier. De in juli opgestapte Theo Kampschreur (CDA) krijgt geen opvolger. Dat heeft fractievoorzitter Marcel Tap van het CDA laten weten. Kampschreur stapte tijdens de laatste raadsvergadering voor de zomervakantie op, omdat hij bestuurlijke verantwoordelijkheid wilde nemen voor de oplopende financiële tekorten bij de gemeente. De enorme kosten voor Jeugdhulp en voor Wmo-voorzieningen, zoals de huishoudelijke hulp, zullen flinke bezuinigingen tot gevolg hebben. Volgens Tap is er bij de drie zittende wethouders voldoende ruimte om de portefeuilles van Kampschreur over te nemen en de taken te verdelen, zodat de noodzaak ontbreekt om een nieuwe wethouder aan te stellen en in te werken voor een betrekkelijk korte periode.


×

Powered by WhatsApp Chat

×