Current track

Title

Artist


Hittegolf: help de vogels

Written by on 6 augustus 2020

Om ook onze gevederde vriendjes te helpen de hittegolf goed door te komen kunnen we heel gemakkelijk een schaal met water in de tuin of op het balkon zetten. Daar kunnen ze hun dorst lessen en hun verenkleed weer op orde maken door deze eerst te wassen en daarna in te vetten met vet dat door de vogel zelf wordt aangemaakt. Dit vet isoleert en maakt het verenkleed waterafstotend, essentieel voor de vogels om te overleven.

Heeft u ook nog ruimte om een tegel uit de tuin te halen? Doen!! De vogels nemen ook heel graag een zandbad om overtollig oud vet tussen hun verenkleed te verwijderen en zo de donsveertjes weer donzig en hebben parasieten minder kans.

Tenslotte vinden vogels het soms ook fijn om op het heetst van de dag in de zon te liggen en hun vleugels uit te spreiden. Dit is een perfect middel om parasieten te verdrijven. Doordat het zo warm en droog wordt, verlaten de kriebelende plaagbeestjes hun gastheer maar al te graag. Het lijkt dus alsof de vogel oververhit is, maar hij/zij neemt dan een zonnebad.


×