Current track

Title

Artist


Thuisisolatie na vakantie

Written by on 31 juli 2020

Heeft u kinderen in het voortgezet onderwijs en bent of gaat u op vakantie naar een land dat aangemerkt staat als een “oranje” of “rood” gebied op het gebied van de coronapandemie? Zorg er dan voor dat u minimaal 2 weken vóór aanvang van de school weer terug bent, omdat er sterk wordt geadviseerd om in thuisisolatie te gaan om zo nieuwe uitbraken van het virus te voorkomen.

De landelijke richtlijnen:

Als ouders van kinderen boven de 12 jaar naar oranje of rode landen op vakantie gaan, is het hun eigen verantwoordelijkheid om 14 dagen voor het begin van de school terug te zijn. Quarantaine na een vakantie in gebieden waarvan afgeraden wordt om er op vakantie te gaan is geen geldige reden voor verzuim.

Ouders moeten ervoor zorgen dat hun kinderen naar school gaan. Als dit niet het geval is, kan de school een verzuimmelding doen en zal de leerplichtambtenaar een onderzoek instellen. Handhavend onderzoek behoort dan tot de mogelijkheden. U riskeert zelfs een boete: de richtlijn voor dit ‘luxeverzuim’ is 100 euro boete per dag, met een maximum van 900 euro voor twee weken.

Verslechtert de situatie tijdens uw vakantie en wijzigt de risicokleur op uw vakantiebestemming van geel naar oranje of zelfs rood? Dan is het uw verantwoordelijkheid om op tijd naar huis te gaan zodat u de twee weken thuisquarantaine kunt volbrengen voor de scholen weer starten.


×