Current track

Title

Artist

Background

Taxus Taxi

Written by on 31 juli 2020

Afgelopen maandag had Irene Brinkman in ons programma Kijk op de Samenleving een interview met de heer Werner Toonen van de stichting Taxus Taxi, een stichting die zich bezighoudt met de inzameling van snoeiafval van taxus.

Kanker is doodsoorzaak nummer één in Nederland. Jaarlijks sterven er zo’n 44.000 mensen aan deze vreselijke ziekte. Maar wat heeft taxus daarmee te maken?

De naalden van de taxus bevatten de basis grondstof voor chemotherapie. Om zoveel mogelijk van deze grondstof te in te kunnen zamelen, is het team van de stichting Taxus Taxi in de zomermaanden hard aan het werk om zoveel mogelijk taxussnoeisel in te zamelen, waarmee zij op een eenvoudige manier bijdragen aan dat goede doel.

Heeft u in uw tuin een taxushaag, heeft u de haag gesnoeid en heeft u minimaal een kruiwagen vol? Tot eind augustus kunt u online een afspraak maken en het snoeisel wordt dan binnen 72 uur bij u opgehaald, mits anders staat aangegeven op hun website. De chauffeurs zijn 7 dagen per week onderweg, dus het snoeiafval kan ook op zaterdag en zondag opgehaald worden.

Inwoners van de gemeenten Duiven, Westervoort en Zevenaar kunnen het snoeiafval laten ophalen. Voor de gemeente Doesburg is dat helaas nog niet het geval, maar u kunt het wel inleveren bij speciale inzamelpunten.

Voor veel meer informatie over hoe het allemaal precies in zijn werk gaat, kunt u nalezen op hun website www.taxustaxi.nl


Continue reading

×