Current track

Title

Artist


Muzikaal avontuur

Written by on 17 juli 2020

Ondanks de coronacrisis worden er steeds meer mooie initiatieven ontwikkeld, waarbij de geldende coronaregels worden nageleefd.

Eén van die initiatieven heet Klinkerweg en zal in het eerste weekend van oktober plaatsvinden in de voormalige steenoven De Panoven in Zevenaar.

De muziek wordt gecomponeerd door Eva Beunk, die vorig jaar al een locatievoorstelling in Fort Pannerden maakte, het succesvolle Op Wacht. Door de coronamaatregelen kon een reprise helaas niet doorgaan, en dus bedacht ze, in samenwerking met scenografe Noa Helder en producent Dick Hesselink het (coronaproof) project Klinkerweg: muziek waar muzikanten op elkaar reageren en zo gezamenlijk muzikale klanken ten gehore brengen.

Naast drie professionele musici (basklarinet, lapsteelgitaar en accordeon) wordt een orkest gevormd met verschillende blaasinstrumenten en slagwerkers, voor wie overigens een bijzondere rol is weggelegd: ze zullen op instrumenten spelen die zijn gemaakt van materiaal uit de steenfabriek.

Naast de instrumenten zal het publiek ook een belangrijke rol krijgen tijdens de voorstelling, waardoor elke uitvoering anders is.

Muzikanten uit de regio die hier aan mee willen werken worden van harte uitgenodigd zich aan te melden, wat tot 20 augustus mogelijk is. Op de website www.klinkerweg2020.nl kunt u alle benodigde informatie terugvinden.

Om deze bijzonder productie op locatie mogelijk te maken is geld nodig. Naast subsidies vanuit diverse fondsen hopen de initiatiefnemers op bijdragen via crowdfunding, waarvan het idee is dat als veel mensen een beetje bijdragen, we samen tot een mooi bedrag komen.

Om dit evenement nog meer bekendheid te geven zullen we in ons programma Kijk op de Samenleving een interview met producent Dick Hesselink uitzenden, waarbij hij u nog meer kan vertellen over dit muzikaal spannende initiatief.


×