Regio deal wil Veluwse ambities waar maken

Written by on 14 juli 2020

Het Rijk stelt 12,5 miljoen beschikbaar voor de Regio Deal Veluwe. Provinciale Staten van Gelderland heeft ingestemd met de garantstelling voor hetzelfde bedrag. Daarmee komt 25 miljoen euro beschikbaar voor de aanpak van belangrijke Veluwse projecten.

De ministeries Binnenlandse Zaken en Landbouw Natuur en Voedselkwaliteit willen in een derde tranche Regio Deals geld vrijmaken voor de Regio Deal Veluwe. De publieke en private partijen die samenwerken in de de Veluwe Alliantie en het programma Vitale Vakantieparken hebben samen met de provincie een voorstel voor de invulling daarvan gedaan.

Dit resulteert in een integrale, duurzame aanpak die de Veluwse economie, leefomgeving en de natuur sterker en veerkrachtig moeten maken. Want dat is de opdracht die Den Haag aan deze deal meegeeft. De plannen moeten echt iets toevoegen voor de toekomstige inrichting van de regio. En vragen dus om brede benadering van de vraagstukken.


Continue reading

Current track

Title

Artist

Background