Current track

Title

Artist


Vuurwerkshow Arnhem

Written by on 9 juli 2020

Aankomende jaarwisseling zal in Arnhem een centrale vuurwerkshow worden georganiseerd, die tussen de John Frostbrug en de Nelson Mandelabrug moet gaan plaatsvinden. Het voorstel om voor particulier vuurwerk een totaalverbod in te stellen is met één stem verschil aangenomen.

Daarnaast heeft de gemeenteraad aangegeven dat het college bij de minister moet pleiten om het totaalverbod op particulier vuurwerk landelijk in te stellen.

De meningen over deze kwestie zijn in de gemeenteraad sterk verdeeld. Zo stelt GroenLinks voor om het traditionele vuurwerk te vervangen door een lichtshow of drones, om de fijnstof uitstoot en vervuiling dat door “gewoon” vuurwerk wordt veroorzaakt. De VVD is van mening dat het verbod niet te handhaven is en pleit ervoor de overlastplegers aan te pakken. De PvdA stemde ook tegen het voorstel, omdat zij vinden dat dit landelijk moet worden geregeld.

Ook burgemeester Ahmed Marcouch heeft zo zijn bedenkingen. De wetgever moet dit soort zaken regelen, want het afsteekverbod betekent geen verkoopverbod en dan kun je erop wachten dat mensen toch zelf vuurwerk gaan kopen en afsteken ondanks het afsteekverbod.


Continue reading

×