Current track

Title

Artist


Drie genomineerden voor De Gelderse Kleiroze

Written by on 30 juni 2020

Acht radiomakers en twee streektaaldeskundigen uit Achterhoek en Liemers, samen de vakjury voor de Gelderse Kleiroze, hebben de oogst van uitgebrachte streektaalliedjes tussen juni 2019 en mei 2020 beoordeeld. Ze selecteerden uit maar liefst 32 bijzondere streektaalliedjes drie juweeltjes, die opgaan voor het scholderklöpke 2019. De drie genomineerde liedjes zijn Waorhen van Sandra Vanreys, Gi-j zit in mien ziel van Peter Loeters (tekstdichter Wil Lanters) en Ik heb ow schat van Udo & Denise.

De Gelderse Kleiroze is de belangrijkste Oost-Gelderse muziekprijs voor een haevig liedje in de streektaal. Vorig jaar kreeg Jan Wilm Tolkamp met het lied Memento Mori het scholderklöpke. De prijsuitreiking is het hoogtepunt van het jaarlijkse streektaalmuziekfestival Plat Gespöld. De zangers van de genomineerde liedjes krijgen dan in het theater van DRU Industriepark in Ulft de kans van zich te laten horen. Het publiek beslist uiteindelijk wie de Gelders Kleiroze mee naar huis mag nemen. 

Het festival, waar naast de genomineerden ook ander jong en oud(er) talent optreedt, stond voor dit jaar gepland op zondag 13 september. Vanwege de virusperikelen verschuift de festivaldatum naar november. De organisatie is nog in overleg met DRU Industriepark over de precieze datum. Zodra deze bekend is wordt hierover nader bericht gedaan op onder meer Facebook (https://www.facebook.com/platgespold/) en Twitter@platgespld.

Het festival wordt mogelijk gemaakt door het Cultuur- en Erfgoedpact Achterhoek en het Erfgoedcentrum Achterhoek & Liemers.


×

Powered by WhatsApp Chat

×