Current track

Title

Artist


Wolfvrije gebieden in Gelderland noodzakelijk

Written by on 2 juni 2020

In de afgelopen tijd zijn in het Rivierengebied en de Achterhoek meerdere schapen en zelfs een ponyveulen ten prooi gevallen aan een rondzwervende wolf. Volgens het CDA is het belangrijk dat er duidelijkheid moet zijn over waar de wolf wel en waar niet gewenst is. In niet geschikte gebieden zou er dan ook actief beheer moeten plaatsvinden.

Op de Veluwe kan er met steun van de provincie door boeren maatregelen genomen worden om wolven te weren. In andere regio’s zoals het Rivierengebied en de Achterhoek is deze regeling nog niet van kracht, omdat zich daar niet zo snel wolven zullen vestigen. Maar dat ze zich daar niet vestigen wil niet zeggen dat er geen wolven zijn, en juist een zwervende wolf vergrijpt zich aan vee.

Hoe dit ingericht kan worden is nog niet duidelijk, we kunnen moeilijk heel Gelderland afrasteren. Daarom is het essentieel om duidelijkheid te scheppen, zowel voor de boeren als voor de wolven.


×

Powered by WhatsApp Chat

×