Current track

Title

Artist


De grote Karekiet keert terug

Written by on 29 april 2020

In de rijnstrangen is de afgelopen tijd hard gewerkt aan het nieuwe rietmoeras voor bijzondere rietvogels. Het ontwikkelen van het nieuwe riet is een hele klus. Maar het lukt en de eerste roerdomp en de grote karekiet zijn al teruggekeerd. Lange tijd was het gebied een hotspot voor zeldzame moerasvogels. Door verdroging verdween er riet.

Het waterpeil is weer hoger wat goed is voor het waterriet. Als sinds 2009 werkten de boswachters aan de oostkant van de Gelderse poort tussen Lobith en het Duitse Elten aan ontwikkelingen van rietmoeras. Dit eiland in de oude rijn is het verleden ontkleid voor de baksteenindustrie. Na jaren werk is het resultaat er.


Continue reading

×

Powered by WhatsApp Chat

×