Current track

Title

Artist


Veel fietsers op de bon geslingerd

Written by on 21 april 2020

Maandelijks bekeurt de politie in Gelderland gemiddeld zo’n 984 fietsers; voor bellen of appen en rijden zonder licht. Dit blijkt uit onderzoek van beslist.nl, dat cijfers opvroeg bij het CJIB om na te gaan in hoeverre fietsers zich houden aan de nieuwe verkeersregels. Ook fietsendiefstallen werden in het onderzoek onder de loep genomen.

De Gelderse fietser gedraagt zich klaarblijkelijk niet zo netjes in het verkeer. Ongeveer 25,3 op de 10.000 Gelderlanders kregen -tussen 1 juli 2019 en 31 januari 2020- een boete voor fietsen zonder verlichting. Ter vergelijking: het landelijk gemiddelde is 23 op de 10.000 inwoners, waarbij Noord-Holland de koploper is (31,4 boetes per 10.000 inwoners).

Voor appen of bellen tijdens het fietsen werden in Gelderland relatief weinig overtredingen begaan.

Kijk voor meer informatie op beslist.nl×