Current track

Title

Artist


Grensovergang blijft open.

Written by on 6 april 2020

Vandaag heeft de Duitse regering besloten om de grenzen met Nederland niet te sluiten.

De maatregel werd overwogen om het de Coronavirus verder in te dammen. Toch gaat er wel wat veranderen. De quarantainemaatregelen zullen verder opgeschaald worden als je een bezoek aan Duitsland brengt of vanuit Duitsland, Nederland gaat bezoeken.

Zo zullen Duitsers, EU-burgers en buitenlanders die al lang in Duitsland wonen, na terugkeer in Duitsland 2 weken in thuis-quarantaine moeten blijven. Ook zal er bij de grens in beide richtingen een verscherpte controle zijn waarbij aan eenieder wordt gevraagd wat de reden van het bezoek is.

Even boodschappen doen of (goedkoop) tanken is geen reden meer waarna de tocht terug gemaakt kan worden.  Waarschijnlijk gaan de kleine grensovergangen wel volledig op slot. Al eerder sloot Duitsland haar grenzen met andere buurlanden.


Continue reading

×

Powered by WhatsApp Chat

×