Current track

Title

Artist


Saamhorigheid: Praat met ons mee over Corona

Written by on 1 april 2020

In onze live uitzending die op 1 april tussen 12.00 en 14.00 op Favoriet.FM wordt verzorgd door Frans de Zwart en Henk Rouwen kunt u meepraten over de gevolgen die het Corona-virus met zich meebrengt.

Praat mee over alles wat ons allemaal bezighoudt, want naast alle narigheid die het coronavirus met zich meebrengt, denk aan overvolle ziekenhuizen, vele, vele dode slachtoffers, vrijheidsbeperkende maatregelen die het verspreiden van het virus moet vertragen, is het zo mooi om te zien dat er in deze tijd ook prachtige initiatieven worden ontwikkeld om elkaar te helpen, een hart onder de riem te steken, of gewoon wat afleiding te bieden.

Zo wordt via de social media kanalen volop muziek gemaakt, tips gedeeld, lichamelijke oefeningetjes voorgedaan en wat al niet meer. Ook ontplooien vele studenten, die nu noodgedwongen thuis zitten, hartverwarmende activiteiten, en is er zelfs een soort marktplaats in het leven geroepen, waar mensen die hulp nodig hebben en mensen die hulp willen bieden met elkaar in contact worden gebracht.

Voor het eerst in lange tijd zien mensen elkaar weer staan, letterlijk en figuurlijk, laten we ervoor zorgen dat we deze betrokkenheid blijven volhouden als alle ellende achter ons ligt, laat deze zwarte periode een begin van een nieuwe samenleving zijn, met meer respect voor elkaar en voor onze prachtige aarde.


×

Powered by WhatsApp Chat

×