Current track

Title

Artist


PAS OP!! Criminele activiteiten tijdens crisis

Written by on 1 april 2020

Dat criminelen overal een slaatje uit proberen te slaan is al langer duidelijk, en ook deze wereldwijde crisis blijkt voor deze lieden een uitgelezen kans om angstige en kwetsbare mensen op te lichten. Babbeltrucs, nep webshops, phishingmails, alles wordt aangegrepen om geld binnen te harken.

BABBELTRUCS

Zo komt men bij oudere mensen aan de deur met het aanbod om boodschappen voor ze te doen. Er wordt dan vaak te goeder trouw geld of zelfs een pinpas met pincode meegegeven. Helaas gaan deze kwaadwillende lieden met het contante geld ervandoor of wordt de rekening van de gedupeerde geplunderd. Wees hierop bedacht, geef NOOIT de pinpas mee, of betaal pas als de boodschappen afgeleverd worden.

PHISHINGMAILS

Ook worden er volop Phishing mails verstuurd, waarmee soms op zeer geraffineerde manieren wordt geprobeerd om persoonlijke gegevens of bankgegevens te stelen. Ook kan er via zo’n mail een virus op je computer terecht komen. Klik NOOIT zomaar op een link of een bijlage van een e-mail. Uw bank vraagt in een e-mail absoluut nooit om uw persoonlijke gegevens, neem bij twijfel altijd bank.

NEP WEBSHOPS

De nep webshops, waar allerhande persoonlijke beschermingsmiddelen worden aangeboden, schieten als paddenstoelen uit de grond. De bestelde goederen, uiteraard vooraf te betalen, worden nooit geleverd.


×

Powered by WhatsApp Chat

×