Current track

Title

Artist


Gevangenisstraf voor “corona-hoester”

Written by on 1 april 2020

Acht weken cel, die straf heeft een man uit Zutphen gekregen tijdens een snelrechtzitting in de rechtbank van Arnhem.

Hij werd aangehouden na een melding over huiselijk geweld. Tijdens zijn aanhouding misdroeg de man zich hevig door de agenten te beledigen en vervolgens één agent in het gezicht te hoesten en te verklaren te hopen dat de agent er ziektes van oplopen,

Het Openbaar Ministerie treedt hard op tegen mensen die misbruik maken van de corona-crisis. Niet alleen in het geval van dreiging om iemand opzettelijk te besmetten, of andere vormen van agressie ten opzichte van bijvoorbeeld hulpverleners, politieambtenaren en winkelpersoneel, ook oplichting en fraude en verspreiding van nep-nieuws worden hard aangepakt.

Iemand die zich op deze manier meent te kunnen gedragen, riskeert gevangenisstraf. De man uit Zutphen is niet de eerste die op deze grond veroordeeld wordt, eerder zijn al door de politierechter in Den Haag en Utrecht personen tot een gevangenisstraf veroordeeld.


×