Current track

Title

Artist


Arnhem scherpt milieuregels dieselvoertuigen aan.

Written by on 27 maart 2020

Vanaf 29 oktober geldt er voor meer dieselvoertuigen in Arnhem een beperking. Naast vrachtauto’s en personenauto’s zijn dan ook de bestelwagens niet langer welkom.

De regeling geldt dan voor alle voertuigen die voor 2005 gebouwd zijn. Uitzondering is er voor oldtimers van veertig jaar of ouder, dieselkampeerauto’s, rolstoeltoegankelijke voertuigen en verhuiswagens. Bovendien moeten de alle diesels die er straks nog wel in mogen voorzien zijn van een filter welke voldoet aan de emissie-eisen klasse vier of hoger.

Arnhem behoort nu al tot de gemeente waar het strengste milieubeleid wordt gevoerd. Dat dit voor de stad wat oplevert blijkt uit het aantal bekeuringen dat ervan af midden 2019 tot nu toe meer dan tienduizend heeft geïnd.


×

Powered by WhatsApp Chat

×