Current track

Title

Artist


Intelligente Lock down: Maatregelen aangescherpt

Written by on 24 maart 2020

In de persconferentie die gisteravond werd gehouden door minister-president Mark Rutte, minister van veiligheid en justitie Ferd Grapperhaus en de nieuwe minister van volksgezondheid Hugo de Jonge werd aangekondigd dat de maatregelen die zijn afgekondigd om de verspreiding van het coronavirus fors worden aangescherpt.

Zo worden alle bijeenkomsten, samenkomsten en evenementen verboden tot 1 juni. Als deze regels worden overtreden zullen boetes worden uitgedeeld, die ook fors zullen zijn: voor particulieren kan de boete oplopen tot Euro 400,00 en voor bedrijven zelfs Euro 4.000,00.

De ondergrens van bijeenkomsten van maximaal honderd personen komt te vervallen. Bovendien benadrukte Mark Rutte om de 1,5 meter afstand te bewaren. Als dit wordt genegeerd dan gaat er vanaf drie personen gehandhaafd worden. Ga alleen naar buiten als dat nodig is, en een frisse neus halen mag, net als boodschappen doen, maar ga alleen, hoe gezellig het ook is om met het hele gezin te gaan.

Wat de aanscherpingen betekenen voor horeca, kapperszaken en scholen is nog niet duidelijk, de aanvankelijke sluiting geldt tot 6 april, maar een verlenging van deze termijn wordt niet uitgesloten.


×

Powered by WhatsApp Chat

×