Current track

Title

Artist


Gelderse ziekenhuizen goed voorbereid op Corona-virus

Written by on 23 maart 2020

Maakte ziekenhuizen in Brabant eerder nog bekend dat ze soms geen hulp kregen bij de opvang van Corona-patiënten in andere regio’s, nu blijkt dat er bij de Gelderseziekenhuizen wel hulp is geboden.

Het Nijmeegse universitaire ziekenhuis Het Radboud -UMC ving al Brabantse patiënten met corona op. In totaal liggen er 32 patiënten met het virus. Het Radboud heeft twee afdelingen volledig ingericht voor de opvang van patiënten.

In ziekenhuis Rijnstate in Arnhem zijn inmiddels ook twee mensen uit Brabant ondergebracht Een voorlichter meldt dat er voldoende ruimte is om meerdere patiënten uit de eigen regio op te vangen.

Het Streekziekenhuis Koningin Beatrix (SKB) in Winterswijk en het Slingeland Ziekenhuis in Doetinchem hebben ook al patiënten uit Brabant kunnen onderbrengen. Door het afzeggen van niet-acute operaties zijn er in het Slingeland ziekenhuis ook meer bedden en personeel beschikbaar gekomen.

Het ziekenhuis Rivierenland in Tiel is na een interne verhuizing voorbereidt maar heeft nog geen Brabantse patiënten hoeven opvangen.


×