Current track

Title

Artist


Kunnen de voetbalcompetities nog uitgespeeld worden?

Written by on 20 maart 2020

Het is de verwachting dat de amateurvoetballers niet vóór zaterdag 11 april in actie zullen komen. Ook de voetballers trainen voorlopig niet door het coronavirus. Er zou vanaf 7 april weer getraind kunnen worden als het virus snel wordt teruggedrongen en dit laatste is natuurlijk nog maar de vraag.
Het eerste weekend dat er dus eventueel gespeeld zou kunnen worden is het weekend van 18/19 april.

De grote vraag is nu dan ook, kunnen de diverse competities uitgespeeld worden? In verband met het overvolle programma lijkt het sowieso onmogelijk om de gestreefde einddata van 23/24 mei te halen. Meest voor de hand liggende einddata zijn, met extra doordeweekse wedstrijden, 6/7 juni. Er zou bij dit scenario eventueel nog ruimte zijn om de nacompetities te laten spelen.

Als bovengenoemde begindata niet worden gehaald, kan de KNVB naar alle waarschijnlijkheid besluiten de competities niet uit te laten spelen.
Het wordt dan afwachten hoe de KNVB om zal gaan met de huidige ranglijsten in de diverse competities.


×