Current track

Title

Artist


Inwoner Aalten besmet.

Written by on 20 maart 2020

Bij een inwoner van Aalten is gisteren de eerste besmetting met het Corona-virus vastgesteld.

Dat dit nu de eerste inwoner is wordt door de burgemeester Anton Stapelkamp in twijfel getrokken. De GGD heeft het aantal testen gereduceerd bij het gebrek aan testmateriaal, waardoor het werkelijke aantal besmettingen volgens de burgemeester veel hoger zal liggen.

Hij benadrukt nogmaals de regels die het RIVM heeft uitgevaardigd goed op te volgen. Verdere verspreiding kan voorkomen worden als iedereen zich hier werkelijk aan houdt. Minimaal 1,5 mtr. afstand van elkaar en goed de hygiëneregels na te leven.

Met name de ouderen vraagt hij zoveel mogelijk binnen te blijven omdat zij het risico lopen van dit virus erg ziek te kunnen worden. Al eerder is het besluit genomen om bij verpleeghuizen geen bezoek meer toe te laten.


×

Powered by WhatsApp Chat

×