Current track

Title

Artist


Bewoners flats Zevenaar gaan betalen voor elke zak afval.

Written by on 20 maart 2020

In 2021 gaan bewoners van flats in Zevenaar de kosten voor hun afval per aangeboden zak betalen. Hiertoe heeft de gemeente Zevenaar besloten. Er zal bij elke flat een ondergrondse opslagcontainer worden geplaatst die alleen met een pasje geopend kan worden. totaal gaat het om 63 ondergrondse afvalcontainers.

Wat er per storting betaald gaat worden is nog niet bekend. Toch is de gemeenteraad wel akkoord is gegaan met de kosten, ca. 655.000 euro, voor plaatsing van deze ondergrondse opslagcontainers.

De Gemeente Zevenaar gaat er ook vanuit dat volgend jaar de kosten voor alle huishoudens, zowel laag als hoogbouw, aangepast moeten worden. Nu is het zo dat er voor leging van een restafvalcontainer 8 euro betaald moet worden. Voor flatbewoners zal er dus straks ook een vast tarief per aangeboden afvalzak gelden. Bang voor afval-dumpingen is men vooralsnog niet.


×