Current track

Title

Artist


Pas op voor Corona-oplichters!

Written by on 19 maart 2020

Zelfs in een tijd waarin de saamhorigheid eindelijk eens waargemaakt kan worden blijkt dat er landgenoten zijn die uit de Corona-crisis een slaatje uit willen slaan.

Op diverse plaatsen waarschuwt de politie al dat er oplichters actief zijn die niet te beroerd zijn om op een slinkse wijze geld te stelen. Met een ouderwetse babbeltruck bieden deze dieven hulp aan vaak eenzame en oudere mensen. Vaak doen ze zich dan voor als verpleger of iemand die wel de boodschappen wil halen waarbij uiteraard de pinpas meegegeven moet worden.

Zelfs worden er brieven aan mensen gezonden met het bericht dat hun bankpassen door Corona “besmet” zijn. Ze kunnen snel nieuwe krijgen als ze de aanvraag, compleet met alle bankpasgegevens, snel volledig invullen en retour zenden.

De politie vraagt om extra alert te zijn en te blijven en benadrukt om nooit je pinpas of bankgegevens zomaar aan iemand af te geven of ergens in te vullen.


×