Current track

Title

Artist


Bouw windmolenpark Bijvanck begonnen.

Written by on 19 maart 2020

Bij Angelo werd het begin deze week zichtbaar dat de bouw van de vier windmolens is begonnen. Boeren hebben hun gewassen wat er nog opstond weggehaald waarna direct werd begonnen met de tijdelijke aan- en afvoerwegen naar het turbinepark.

Voor het verkeer heeft dit zeker gevolgen. De Ganzepoelweg gaat volgende week maandag voor een week dicht. Die tijd heeft men nodig om de in- en uitrit naar het windpark aan te leggen. Alleen fietsers en bromfietsers kunnen hier nog wel doorrijden.

Tegen het plan voor het windpark bij Angerlo is door omwonenden jarenlang veel verzet geweest. Ook de gemeente Zevenaar protesteerde tevergeefs. Uiteindelijk werd de beslissing door de provincie genomen en staan er straks vier windmolens van 175 mtr. hoogte.


×