Current track

Title

Artist


Bouw windmolenpark Zevenaar begonnen.

Written by on 15 maart 2020

Afgelopen vrijdag was het zover. De bouw van vier windmolens in Angerlo (gemeente Zevenaar) is een feit. Ondanks veel bezwaren van omwonenden bleek er geen enkel beletsel te zijn om de bouw tegen te houden. De raad van State vond geen enkel argument steekhoudend en gaf toestemming te starten met wat straks Het Windmolenpark Bijvanck gaat heten.

Energiebedrijf Pure Energie kan nu starten met de voorbereidingen. Het bedrijf schat dat halverwege 2020 de molens zelf geplaatst kunnen worden. Daarvoor is er nog veel grondverzet nodig en zal er veel gedaan moeten worden aan de drassige ondergrond.

De molens worden ca. 175 meter hoog en zullen bij maximale capaciteit 36 miljoen kWh per jaar kunnen opwekken. Dat is ca. 15 procent van de behoefte welke nu in Zevenaar verbruikt wordt.


×

Powered by WhatsApp Chat

×