Current track

Title

Artist


Corona: huidige stand van zaken

Written by on 13 maart 2020

Deze dagen wordt het nieuws gedomineerd door het coronavirus, we kunnen er simpelweg niet omheen: tv, radio, kranten, internet, social media, ons hele land en de rest van de wereld zijn in de greep van deze nieuwe, onbekende vijand.

Er wordt momenteel op grote schaal gehamsterd, vooral houdbare levensmiddelen, toiletpapier, paracetamol en schoonmaakmiddelen worden ingeslagen. Volgens het Centraal Bureau Levensmiddelen is dit absoluut niet nodig, omdat er nog meer dan voldoende voorraad is. Leveranciers en supermarkten werken op volle sterkte om de winkels te bevoorraden, en zelfs vanuit Italië is er nog volop aanvoer.

Ook op sociaal gebied worden de richtlijnen steeds strakker: het Slingeland ziekenhuis in Doetinchem heeft besloten dat patiënten nog maar één bezoeker per dag mogen ontvangen. Ook worden talloze evenementen afgelast en heeft de KNVB alle voetbalwedstrijden voor zowel profs als amateurs opgeschort.

Tot slot heeft het advies om thuis te werken een “positief” effect op de filedruk: rond 7 uur vanmorgen stond er slechts 8 kilometer file als gevolg van een ongeluk. Ook op de grote treinstations is het veel rustiger dan normaal, waardoor de NS heeft besloten om minder treinen in de spits te laten rijden.


Continue reading

×

Powered by WhatsApp Chat

×