Current track

Title

Artist


Basisscholen brengen bezoek aan Favoriet FM

Written by on 29 januari 2020

Vorige week mochten een aantal leerlingen van het IKC De Tamboerijn aan de regionale radiozender Favoriet.FM in Zevenaar al een bezoek brengen.

En op 29 januari was het zover, voor de 2e groep. Dit keer waren het leerlingen van de basisscholen IKC De Wissel en het IKC De Tamboerijn uit Zevenaar.

Eén van de medewerkers vertelde wat er bij Favoriet FM allemaal gebeuren moest voordat er muziek of nieuws op de radio te horen was. Er moest wel goed geluisterd worden want later werden bij een kleine quiz hier nog enkele vragen over gesteld. De winnaars kregen een echte (drink)beker.

Een andere medewerker gaf een korte les hoe een redactie werkt waarna ze allemaal ook een proefuitzending mochten inspreken met nieuws en het weerbericht. Dat vonden ze zo leuk dat er door enkelen al voorzichtig gezegd werd dat ze later ook bij de radio wilden werken.

Nog meer plezier bracht het bezoek aan de DJ die deze ochtend een live uitzending verzorgde. Hij liet alle leerlingen live op de radio praten over hun school waarna ze hun favoriete muzieknummer zelf mochten aankondigen. Na twee uur was het bezoek voorbij en werd de fiets gepakt om weer terug te gaan naar school. Voor hen, en voor de medewerkers van Favoriet.FM, een leerzame maar bovenal leuke ochtend.


×

Powered by WhatsApp Chat

×