Current track

Title

Artist


Duiven: plaatsing windmolens en zonneparken.

Written by on 24 januari 2020

De gemeentebesturen van Westervoort en Duiven kregen verleden jaar de opdracht om gezamenlijk te onderzoeken waar grootschalige duurzame energie opgewekt kon worden binnen hun gemeente.

Dit voorstel is er nu en omvat de plaatsing van twaalf grote windmolens en zeven zonneparken. Uit het onderzoek kwam naar voren dat Westervoort geen ruimte genoeg heeft om een locatie aan te wijzen waar plaatsing van grootschalige installaties mogelijk is.

Duiven heeft wel een groot buitengebied en veel bedrijventerreinen. Het terrein rond Centerpoort-Noord/Innofase in Duiven, langs de A12, wordt als de meest geschikte locatie voor windmolens en zonneparken gezien.  De zeven zonneparken, elk ongeveer 10 voetbalvelden groot, zijn allemaal gepland op Duivens grondgebied.

Ten noorden van de A12 zijn 8 van de 12 windmolens gepland in het zogenoemde Duivense Broek. De Provincie Gelderland geeft hier vooralsnog geen toestemming voor omdat dit een broedgebied is voor winterganzen.

Over het voorstel wordt in februari/maart 2020 gepraat door de gemeenteraden van Duiven en Westervoort. Als zij akkoord gaan, gaan deze voorstellen naar de provincie.


×

Powered by WhatsApp Chat

×