Current track

Title

Artist


Tamboerijn school bij FFM

Written by on 22 januari 2020

Bij de leerlingen van groep 8 van IKC – de Tamboerijn in Zevenaar stond als schoolopdracht “communicatie” op het lesprogramma.

De leerkracht Tessa Groenen greep dit aan om, in samenwerking met vrijwilligers van omroep RTV Favoriet in Zevenaar , de leerlingen zelf te laten ervaren hoe radio gemaakt wordt. Woensdagochtend 22 januari was het zover.

Bij binnenkomst in de studio was bij de leerlingen zichtbaar dat ze hoopten alleen maar te hoeven luisteren. Uitleg over de werkzaamheden bij een redactie en hoe een muziekprogramma gemaakt werd maakte langzaam meer enthousiasme los. Sommigen wilden het wel eens zelf proberen.

En daar zaten ze dan in groepjes van drie met hoofdtelefoon op aan de mengtafel van de studio. De DJ van deze ochtend, Mark Gras, stelde ze verder gerust en begon zomaar live in de uitzending een gesprekje met ze.

De angst voor de microfoon verdween toen ze zelf hun verzoekplaat op de radio mochten aankondigen. Het ging ze goed af en toen de gevraagde plaat eenmaal draaide konden sommigen niet stil blijven zitten en begonnen spontaan in de studio te dansen.

Met dank aan de vrijwilligers die dit mogelijk maakten werd de fiets weer gepakt en mochten ze weer terug naar school, een communicatie -methode rijker. Volgende week komt er nog een groep!


×

Powered by WhatsApp Chat

×