Windows 7 vanaf 14 januari onveilig.

Written by on 14 januari 2020

Gebruikers van Windows 7 op computers werden al vanaf 2015 door fabrikant Microsoft regelmatig gewaarschuwd dat het besturingssysteem Windows 7 vanaf vandaag, 14 januari 2020, niet meer ondersteund zou worden. De Windows 10 versie is inmiddels op de meeste computers als besturingssysteem ingevoerd.

Volgens Microsoft draaien nog veel gemeenten en overheidsinstellingen op Windows 7. Een peiling onder 345 gemeenten liet zien dat er nog steeds meer dan 100 gemeenten op het oude systeem draaien.

Toch ligt hier niet direct het grootste probleem. Dat is te vinden bij de privé gebruikers thuis op de computer. Beveiligingsupdates zullen niet meer verzonden worden en dat betekent dat er voor veel gebruikers een gevaarlijke situatie is ontstaan.

Met name het doen van bankzaken thuis op een computer met Windows 7 is niet aan te raden. Met een schatting van ongeveer 15 procent van het aantal computers welke nu thuis draaien op Windows 7 is dit een “speeltuin” voor internetcriminelen.


Current track

Title

Artist

Background