Current track

Title

Artist


De man achter de ijsbaan Duiven.

Written by on 6 januari 2020

Foto RTV Favoriet

Verslag Lisa Hoekstra – RTV Favoriet

Sinds 2006 staat de ijsbaan er elk jaar weer in Duiven, met groot succes. Henk Nijland (75) is een van de mannen achter de ijsbaan en zorgt ervoor dat ieder jaar de ijsbaan op tijd klaar staat en vijf weken goed loopt. “Het leukste vind ik om kinderen die net kunnen lopen of een beetje kunnen schaatsen het schaatsen goed te leren.”

Henk is overall coördinator voor de op- en afbouw van de ijsbaan. Hij is elke dag wel even te vinden op de ijsbaan. Dit kan hij natuurlijk niet alleen. Er lopen rond de 150 vrijwilligers rond op de ijsbaan. “Ik ben erg trots op alle vrijwilligers. Sommige nemen zelfs vakantie om hier te zijn, dat kan ik alleen maar waarderen.”

De ijsbaan was dit jaar weer een groot succes en vandaag gaat het team van de ijsbaan hard aan de slag om het af te breken. Volgend jaar is de ijsbaan weer in Duiven te vinden en Henk is er dan nog zeker bij. “Natuurlijk wordt het in de toekomst tijd voor andere, maar ik ben hier nog wel een paar jaar, want ik vind het hartstikke leuk.”


×

Powered by WhatsApp Chat

×