Current track

Title

Artist


Telefonische stalker ziekenhuizen opgepakt.

Written by on 25 december 2019

Waarom iemand vanuit het buitenland steeds belt naar een ziekenhuis en daar vervelende berichten achterlaat is waarschijnlijk alleen bekend bij de persoon zelf. Dat dit veel tijd kost voor het personeel om onzinnige telefoontjes aan te nemen realiseert de persoon zich blijkbaar ook niet.

In maart van dit jaar kwamen de eerste telefoontjes binnen bij onder andere het Koningin Beatrix Ziekenhuis in Winterswijk, het Rijnstate ziekenhuis in Arnhem en het Slingeland Ziekenhuis in Doetinchem. Alle telefoontjes werden gepleegd vanuit het buitenland.

Een ziekenhuis werd in een maand meer dan 1000 keer gebeld. Niet alleen bleef het soms bij bedreigingen. Soms deed hij zich voor als een politieman om dan aan een willekeurig persoon door te geven dat er een dierbare van hem of haar was overleden.

Op 18 december jongstleden bleek dat dit niet onopgemerkt kon blijven doorgaan. Na knap speurwerk van de ICT-sector van de politie werd ontdekt dat het een 20-jarige inwoner van de Friese gemeente Dantumadeel betreft. De stalker bevindt zich nog steeds in Denemarken en zal zodra hij Nederland binnenkomt worden aangehouden.


Continue reading

×

Powered by WhatsApp Chat

×