Current track

Title

Artist


Doetinchem past parkeerbeleid aan.

Written by on 23 december 2019

De gemeente Doetinchem heeft de knoop doorgehakt en past haar parkeerbeleid per 1 januari 2020 aan. Het tarief aan de Handelskade wordt verhoogd van 1.80 naar 2,40 euro per uur. Daarnaast vervalt de dagkaart van 4 euro.

Om, volgens de gemeente de doorstroming te bevorderen, zal er ook langer betaald moeten worden. Zo zal er bij elke parkeerplaats waar een parkeerautomaat staat voortaan van 9.00 uur tot 21.00 uur betaald moeten worden. Nu is dat nog tot 18.00 uur. De koopzondagen blijven buiten schot en blijft het parkeren gratis.

 Al meerdere jaren ziet de gemeente de inkomsten uit parkeerbeheer teruglopen. Schattingen geven aan dat er een structureel tekort van 300.000 euro kan ontstaan. Volgens Gabi Hunter, de voorzitter van de ondernemersvereniging in Doetinchem, is het verhogen nooit goed en zeker niet voor het imago van Doetinchem.

Steven Kroon van de PvdA in Doetinchem: “Het parkeerbedrijf in Doetinchem draait al jaren verlies. In plaats van de rekening weer bij de automobilisten en de bezoekers van de binnenstad neer te leggen, raad hij de raad aan eerst goed te kijken hoe het kan dat de kosten zo hoog zijn”.


×