Current track

Title

Artist


Rijnstate Arnhem gaat patiënt op afstand monitoren.

Written by on 21 december 2019

Binnenkort gaat het Rijnstate Ziekenhuis in Arnhem beginnen met een proef om mensen na een operatie op afstand te monitoren. Dat gebeurt dan met een pleister waarin diverse meetinstrumenten zijn gestopt. Zo is het mogelijk om op afstand via het internet 24 uur per dag de hartslag, temperatuur en ademhaling te controleren als de patiënt niet in het ziekenhuis verblijft.

Een computer houdt de waarden allemaal bij en waarschuwt het personeel van het ziekenhuis als er een onverwachte uitslagen ontvangen worden. Het personeel kan dan beoordelen of een oproep of een telefoontje naar de patiënt de volgende stap moet zijn.

Rijnstate benadrukt dat het systeem zeer goed getest gaat worden, de veiligheid van de patiënt staat voorop en het personeel dat er mee gaat werken moet ook nog ervaring opdoen. Mocht de proef slagen dan kunnen veel mensen thuis herstellen en medisch “bewaakt” worden.

De methode zou in eerste instantie goed toegepast kunnen worden bij patiënten met een maagverkleining, obesitas of mensen met hartproblemen.


×