Current track

Title

Artist


Voedselbank Zutphen krijgt hulp van boerenorganisatie.

Written by on 20 december 2019

De Voedselbank aan de Hermseweg in Zutphen heeft haar opslag in een gebouw dat door de gemeente deze week als onveilig werd bestempeld. Volgens de gemeente was de dakconstructie zo slecht dat geen mens meer het pand mag betreden.

Dat dit net voor de kerstdagen werd meegedeeld was voor de voedselbank een enorme teleurstelling. De hulp aan vele gezinnen die er elk jaar weer was kwam plotseling in gevaar.

Jarno Meulenbeek, een melkveehouder uit Wichmond hoorde hiervan en bedacht een plan om te helpen. Samen met ca. honderd collega’s heeft hij een alternatieve inzameling in Zutphen georganiseerd. De boeren zorgden voor twee locaties waar de producten nu aangeleverd kunnen worden.

Zij doen een oproep aan alle boeren en burgers in de omgeving om zoveel mogelijk etenswaren te brengen. Dat kan dan op vrijdag van 10.00 tot 18.00 uur bij loonbedrijf Groot Enzerink in Vorden, Deldenseweg 13 en/ of op zaterdag tussen 10.00 en 15.00 uur in Zutphen aan Litauenstraat 40D.

De hoop is dat met deze actie aan zo’n 250 gezinnen uit Zutphen, Lochem, Brummen en Eerbeek een extraatje gegeven kan worden in de vorm van dit kerstpakket.


×

Powered by WhatsApp Chat

×