Current track

Title

Artist


Ontwerpprijsvraag Panorama Lokaal van start

Written by on 9 december 2019

Architecten, stadmakers, landschapsarchitecten, stedenbouwkundigen en andere creatieve denkers kunnen vanaf maandag 9 december aan de slag om de Mosterdhof in Westervoort klaar te maken voor de toekomst. De Mosterdhof is de komende maanden – samen met zes andere locaties – het decor voor Panorama Lokaal, een ontwerpprijsvraag om een positieve impuls te geven aan de randen van de stad.

Deze zeven locaties zijn heel herkenbare wijken. Gebouwd – in de jaren 60, 70 en 80 – aan de rand van stad en groen. Wijken waar veel mensen zich thuis voelen. Het is de plek waar ze wonen en leven. Hun hart ligt er. En het klopt er. De wijken van toen kloppen alleen niet meer met de wensen van nu. In deze tijd moet het energiezuinige, passende en betaalbare woningen zijn. Klimaatbestendige en leefbare wijken. En beter gebruik van het omringende groen. Dankzij hun ruime opgezet en ligging aan de rand van het buitengebied, liggen er in deze wijken ook veel kansen.


×

Powered by WhatsApp Chat

×