Current track

Title

Artist


Aalten goedkoopste afvalverwerking huishoudens.

Written by on 8 december 2019

Dat gemeenten wel degelijk invloed hebben op de kosten van afvalverwerking maken ze in Aalten duidelijk. In Aalten hebben de inwoners geen groene en grijze afvalcontainers per huishouden maar heeft de gemeente ondergrondse containers geplaatst.

De inwoners brengen daar zelf het thuis gescheiden afval heen. Kosten zijn gemiddeld ca 95 euro per huishouden per jaar. Aalten verklaard deze kostenbesparing onder andere door het minder gebruik van aantal vuilniswagens en de daarbij horende transportkosten. Ook wordt er zo beter gelet op het scheiden van het afval. Daarmee zijn ze de goedkoopste in de Achterhoek.

Dat dit ook weer niet overal opgaat zien we terug in Oost Gelre. Daar betalen men nu gemiddeld ca. 150 euro en dat bedrag gaat volgend jaar naar 195 euro per huishouden.

In Doetinchem zet men wel de grijze en groene containers aan de weg en zij betalen volgend jaar ca. 250 euro per huishouden. Dat de kosten stijgen is niet helemaal vreemd omdat de kosten per ton (1000 kg) afval volgend jaar stijgen van 13 naar 32 euro per ton bij de uiteindelijke afvalverwerker.


×

Powered by WhatsApp Chat

×