Current track

Title

Artist


Schoorsteenbrand in Zevenaar.

Written by on 1 december 2019

Van onze redactie: RTV Favoriet.

foto RTV Favoriet

Zaterdagavond rond 20.30 uur is er een schoorsteenbrand ontstaan bij het gebruik van een open haard in de wijk Zonegge in Zevenaar.

Toen de bewoners zagen dat er steeds meer brandende roetdeeltjes over de daken vlogen besloten zij onmiddellijk 112 te bellen. De brandweer was snel ter plaatse en kreeg even later assistentie van een hoogwerker.

De komst van de beide brandweerwagens trok, ondanks de koude avond, veel bekijks van omwonenden. De bewoners van het huis stonden verschrikt buiten te kijken maar zagen gelukkig dat de brand snel onder controle was.

Na een grondige inspectie op het dak rond de schoorsteen en binnen, gaf de brandweer het huis weer vrij en konden de geschrokken bewoners weer hun huis in. Hoe groot de schade is wordt nog onderzocht.


×